Waarom moeten werkgevers zich inschrijven bij een vakbond?

career

Waarom moeten werkgevers zich inschrijven bij een vakbond?

Waarom moeten werkgevers zich inschrijven bij een vakbond?

Vakbond, ook wel vakbond genoemd, is een organisatie van werknemers in een bepaalde bedrijfstak of sector met als doel door middel van collectieve onderhandelingen gunstige verbeteringen tot stand te brengen op het gebied van arbeidsomstandigheden, lonen, uitkeringen en andere sociale en economische status. In de VS zijn de belangrijkste vakbonden de American Federation of Labor (AFL) en de United Electrical, Radio, and Cable Workers (UEC) vakbond. Beide vakbonden zijn lid van de Internationale Vakbond. In Australië is de Construction Union de belangrijkste vakbondsorganisatie.

labour

Echter, sommige andere industrieën en bedrijven hebben hun eigen vakbonden, die dienen om alleen specifieke vakgerelateerde categorieën van werknemers te vertegenwoordigen. Zo hebben bijvoorbeeld hotels en restaurants hun eigen vakbond. Ziekenhuizen, met inbegrip van verpleeghuizen, hebben hun eigen vakbond. Werknemers bij de overheid, in het leger en in penitentiaire inrichtingen hebben ook hun eigen vakbonden. Al deze vakbonden hebben hun eigen specifieke taken en functies, die de arbeidsomstandigheden van hun respectieve werknemers helpen verbeteren. Enkele voorbeelden van deze specifieke taken zijn:

Bonden helpen de arbeidsomstandigheden te verbeteren door werkgevers bewust te maken van hun wettelijke verplichtingen tegenover hun werknemers, zoals het recht om lid te worden van de vakbond en om collectief te onderhandelen met de werkgever over lonen, werktijden en andere arbeidsomstandigheden. Het proces van collectieve onderhandelingen kan worden gebruikt om het niveau van de lonen en uitkeringspakketten van de werknemers te verhogen, alsook de vertegenwoordiging van de werknemers bij de vaststelling van de lonen en uitkeringen van de werkgevers. De werkgevers aanvaarden gewoonlijk de aanbevelingen van de vakbondsleiding. In het geval van een onderneming kan de vakbond een medezeggenschapswerkgroep vormen om samen met de andere werknemers de onderneming te leiden en te besturen. In dit geval moet de onderneming eerst de regels en doelstellingen van de vakbond aanvaarden, vervolgens haar voorstellen aan de vakbondsleiding voorleggen en ten slotte met alle eisen van de vakbond instemmen voordat zij de werknemerszeggenschapsvereniging of de werknemerszeggenschapsgroep kan oprichten.

Tags
Populair
img
Werknemersvoordelen
img
Is flexibel werken de juiste keuze?
img
Wat doe ik als ik niet werk? - Belangrijke aspecten om op te letten bij het uitvoeren van een medewerkerstevredenheidsonderzoek
img
De top 6 van manieren waarop mensen arbeidsomstandigheden verkeerd begrijpen
img
Working Capital Short-Term Line of Credit
Trending