Voorbereiding op je sollicitatiegesprek

career

Voorbereiding op je sollicitatiegesprek

Voorbereiding op je sollicitatiegesprek

sollicitatiegesprek

Je sollicitatiegesprek is misschien wel de belangrijkste stap in het wervingsproces, maar sommige mensen vinden het eng omdat ze denken dat ze een heleboel vragen moeten beantwoorden. Andere mensen zijn er bang voor omdat ze niet weten hoe ze zich goed moeten voorbereiden. Het lijdt geen twijfel dat u de baan wilt krijgen en dat u snel wilt worden aangenomen, maar u wilt dat niet doen door vragen te beantwoorden die niet echt op u van toepassing zijn of waardoor het lijkt alsof u niet geschikt bent voor de functie. Hieronder vind je tips om je voor te bereiden op het sollicitatiegesprek, zodat je snel wordt aangenomen.

Bij de voorbereiding op een sollicitatiegesprek moet je altijd onthouden dat de interviewer wil peilen naar je interesse in de functie. Misschien ben je camera klaar met je cv en een nieuw sollicitatiepak (of zelfs je oude) in de hand, maar dan is het tijd voor het moeilijkste deel: schrijven wat er uiteindelijk tijdens het gesprek uit je mond zal komen. De sollicitatievragen die je aan een interviewer stelt, kunnen je kans op een gesprek maken of breken. Als de interviewer je vraagt naar je vorige jobs, vertel hem dan dat je in je vorige functies doorgroeimogelijkheden had. Zo laat je zien dat je de missie van het bedrijf begrijpt en interesse hebt om voor hen te werken.

Tijdens sollicitatiegesprekken moet je je gepast kleden. Kijk naar eerdere sollicitatiegesprekken en verplaats je in de schoenen van de interviewer. Hoe zou jij je kleden als het een sollicitatiegesprek voor een kledingwinkel was? (Tip: kleed je naar de branche. De meeste kledingwinkels zijn conservatieve bedrijven die het goed doen bij de vrouwelijke bevolking.)

Tags
Populair
img
Voorbereiding op je sollicitatiegesprek
img
Working Capital Short-Term Line of Credit
img
Voorbereiding op een sollicitatiegesprek - Hoe u uw secundaire arbeidsvoorwaarden kunt afstemmen op uw bedrijf
img
Wat doe ik als ik niet werk? - Belangrijke aspecten om op te letten bij het uitvoeren van een medewerkerstevredenheidsonderzoek
img
De top 6 van manieren waarop mensen arbeidsomstandigheden verkeerd begrijpen
Trending