Land de baan van je dromen met deze eenvoudige sollicitatietips

career

Land de baan van je dromen met deze eenvoudige sollicitatietips

Land de baan van je dromen met deze eenvoudige sollicitatietips

Je bent misschien al klaar met je indrukwekkende sollicitatiekleding en je cv (en sollicitatiebrief, als je daar al op rekende), maar nu is het tijd om aan de slag te gaan: het stellen van de juiste sollicitatievragen. Het sollicitatiegesprek is niet zoals een afspraakje, waar de antwoorden geforceerd zijn of zo, het is een dialoog tussen jou en de interviewer. Het gesprek is een kans voor jou om jezelf en het bedrijf te "verkopen", dus voorbereiding is de sleutel. Het is goed om het sollicitatiegesprek te zien als een kans om "een connectie te maken". Dit is een belangrijk onderdeel van het aanwervingsproces, en de juiste vragen kunnen je daarbij helpen. Hier zijn enkele voorbeeldvragen die je kunt stellen in je volgende sollicitatiegesprek, of je nu een kandidaat bent of iemand die voor dit of dat bedrijf wil werken:

sollicitatiegesprek

Bij het stellen van vragen in een sollicitatiegesprek is het belangrijk om het gesprek vloeiend te houden, zodat de informatie die je verzamelt over de werkgever en de functie waarop je solliciteert niet afgezaagd of verwarrend wordt. Stel liever open vragen die relevant zijn voor jou en het bedrijf, dan vragen met een vooraf bepaald antwoord. Als je bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek hebt voor een baan in de detailhandel, kan je gesprekspartner je vragen stellen over je eerdere werkervaring in de klantenservice, je leiderschapsvaardigheden en je sterke en zwakke punten in de verkoop.

Ten slotte moet je niet bang zijn om je gesprekspartner te laten weten wie je bent, wat je sterke punten en vaardigheden zijn en waarom je denkt dat je goed bij het bedrijf zou passen. Het is altijd een goed idee voor kandidaten om een persoonlijk "zelfportret" te geven in het sollicitatiegesprek; dit helpt de interviewer om je beter te begrijpen en je vaardigheden af te wegen tegen de verantwoordelijkheden van de baan. Vergeet niet dat je sollicitatiegesprek niet wordt beoordeeld op het aantal woorden dat je uitspreekt, maar op hoe je met anderen omgaat, je wil om te leren en hoe je de job kan klaren. Kom niet arrogant (of zelfingenomen) over in je antwoorden; voel je zelfverzekerd en positief, en vertel de interviewer wat je wilt bereiken in de functie. Dit zal je al een heel eind op weg helpen naar de job van je dromen.

Tags
Populair
img
Wat doe ik als ik niet werk? - Belangrijke aspecten om op te letten bij het uitvoeren van een medewerkerstevredenheidsonderzoek
img
Working Capital Short-Term Line of Credit
img
Hoe de arbeidskosten te beheersen
img
Voorbereiding op je sollicitatiegesprek
img
Theorie van de allocatie van arbeid
Trending