Is flexibel werken de juiste keuze?

career

Is flexibel werken de juiste keuze?

Is flexibel werken de juiste keuze?

working

De wereldwijde economische crisis heeft veel mensen ertoe aangezet langer en harder te werken. Er is een grote kloof tussen mensen die een baan hebben en mensen die geen baan hebben, of mensen die wel werken maar niet gelukkig zijn met hun loopbaan, of met de werkgevers voor wie ze werken. Maar langer en harder werken brengt ons niet noodzakelijk geluk. Soms leidt het tot meer stress en bezorgdheid, en minder tevredenheid met het leven. Veel mensen die in de financiële, bank- en marketingsector werken, ervaren een ongekende druk en stress, terwijl ze een baan hebben die ze verafschuwen.

Dit is waar de regeling voor slimmer werken om de hoek komt kijken. De belangrijkste factoren die deze vloedgolf van veranderingen op gang brengen, zijn intelligent/flexibel werken, een grotere vraag naar harmonie tussen werk en privéleven en een grotere arbeidssatisfactie en sociale betrokkenheid van werknemers. Niets vereist echter dat mensen gelukkig zijn. Wat wel nodig is, is dat mensen s morgens kunnen opstaan in de wetenschap dat ze een goede dag voor de boeg hebben, en dat hun werkgever om hen geeft. Om deze verandering goed te laten werken, moet er niets minder dan een revolutionaire verschuiving in de organisatorische praktijken plaatsvinden. Wanneer je gewend bent om lange uren te werken op projectbasis, met weinig kans op spontaan, kwalitatief hoogstaand, creatief uitdagend werk, is de kans groot dat je je werkgever gaat tegenstaan en de motivatie verliest om bij je baan te blijven (wanneer je promotie maakt).

In dit nieuwe paradigma zullen mensen meer controle moeten hebben over hun werkleven, en hun leven in het algemeen. Misschien moeten ze kiezen of ze vanuit een kantoor werken of thuis (als ze getrouwd zijn), en moeten ze realistische verwachtingen hebben over hun werk- en gezinstijd. Flexibel werken betekent ook minder werken maar meer gedaan krijgen - waardoor je meer tijd hebt om met je gezin door te brengen. Maar het betekent ook slimmer werken. Mensen die slimmer werken, krijgen over het algemeen meer gedaan en zorgen dus voor meer voldoening en een hogere productiviteit. Het is een afweging die je voor jezelf zult moeten maken.

Tags
Populair
img
Land de baan van je dromen met deze eenvoudige sollicitatietips
img
Wat doe ik als ik niet werk? - Belangrijke aspecten om op te letten bij het uitvoeren van een medewerkerstevredenheidsonderzoek
img
Working Capital Short-Term Line of Credit
img
Nieuwste Arbeid
img
Werknemersvoordelen
Trending